Konserter

Matti Andersson är vid sidan om att vara accordeonist också verksam som pianist, kontrabasist, flöjtist, dirigent och pedagog i olika sammanhang. Han har sedan början på 1980-talet jobbat med utbildning och fortbildning i musik på bl.a. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och ofta anlitats som konsult och föredragshållare på olika musikinstitutioner runt om i Sverige. Matti är utbildad på musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm.

Klicka här för att se platser där Matti hållit föredrag.

Two to Tango – en duoproduktion där Matti spelar accordeon tillsammans med violinisten Nils-Erik Sparf. En konsert med nedslag i den argentinske musikern Astor Piazzollas tangomusik med fokus på hans bild av tangons historia. Här smälter violinens smekande expressivitet ihop med dragspelets kraftfullhet till en konsert fylld av lidelse och passion.

Nils-Erik Sparf tog solistdiplomexamen med jetong vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1971. Efter fortsatta studier vid Pragakademien var han under 1970-talet konsertmästare i Kungliga Hovkapellet. Därefter har han varit konsertmästare i Kgl Filharmoniska Orkestern i Stockholm under flera år samt i Uppsala Kammarsolister och Uppsala Kammarorkester, där han fortfarande har sin tjänst. Han är även primarie i Drottningholms Barockensemble och konsertmästare i Stockholms Sinfonietta.
Nils-Erik Sparf är verksam som solist och kammarmusiker över hela världen och finns representerad på ett stort antal inspelningar (Deutsche Grammophon, BIS, Vanguard m.fl.). Han har erhållit flera utmärkelser, som Expressens musikpris Spelmannen, medaljen Pro Musica Antiqua och Hugo Alfvén-priset. Sedan 1992 är han ledamot av Kgl Musikaliska Akademien.
I januari 2004 erhöll Nils-Erik Sparf medaljen ”Litteris et Artibus” av kung Carl XVI Gustaf.

Den senaste produktionen har de kallat Stravinsky vs Piazzolla. Där låter musikerna de bägge giganternas musik brytas mot varandra i egna arrangemang av framför allt Våroffer och De fyra årstiderna i Buenos Aires.

Klicka här för
MAMA duo – en duo med Maggie, sång, och Matti, piano, som framträder i många olika sammanhang.

Startsida

Mattis Dragspelsskola

Konserter

Översättning

Korrekturläsning

Om företaget

 

Mama Musik & Text  |  Noreens väg 95  |  752 63 Uppsala  |  Tfn Maggie: 0708-34 85 76  |  Tfn Matti: 0708-66 24 18
E-post: maggie@mamamusik.se, matti@mamamusik.se